Ungdomsskole framfor idrettshall

SKOLE FØRST med oppussing av bl.a Ottestad ungsomsskole, sier Mirjam Engelsjord og Erik Ringnes i Venstres kommunestyregruppe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Barn synger

Foto: B.Aartun

Venstre foreslår for administrasjonen i Stange å lage en kostnadsberegning for opprustning av ungdomsskolene i Stange. Beregningen må legges fram som sak når økonomiplanen skal rulleres før jul. Romedal og Ottestad ungdomsskoler må prioriteres i denne sammenhengen.
Vil ha debatt – Dette er et innspill fra vår side til budsjettdebatten vi snart skal ha. Politikk handler om å prioritere og dette er noe vi ønsker å prioritere denne gangen. Vi mener det er viktig å få en debatt om dette i forkant av budsjettbehandlingen, og vil gjerne ha de andre partiene på banen, sier de to som utgjør Venstres kommunestyregruppe i Stange, Mirjam Engelsjord og Erik Ringnes.

Trapp

Foto: Tore Rykkel

Det største behovet Politikerne mener ungdomsskolenes behov har vært for lite i fokus den siste tida, og at det er de som har det største behovet for opprustning nå.
– Det er usikkert hva en rehabilitering vil koste, og vi må få planer, tall og kalkyler på bordet for ungdomsskolene. Og nå må foreldre på Romedal ungdomsskole slippe å se samme fargen på veggene som da de gikk der selv, sier de.
Gjeninnfører ordning I statsbudsjettet som ble lagt fram for drøyt to uker siden, ble det åpnet for å gjeninnføre ordningen med statlige rentefrie lån til kommunene for at de kan pusse opp og bygge nye skoler og svømmebasseng.
– Vi gleder oss over ønsket om å gjeninnføre denne ordningen, som den siste Bondevik-regjeringen med Venstre som deltaker innførte. Vi mener de 46 millioner kroner som tilfaller Stange bør brukes på Romedal og Ottestad ungdomsskoler, og inviterer de andre til å støtte dette i budsjettprosessen, sier de.

Elever

Foto: F. Wika

Løftes opp De mener opprustningen av ungdomsskolene må løftes opp foran andre prioriteringer i økonomiplanen.
– Utredningen om idrettshall i Ottestad får vente. Det samme gjelder et storkjøkken på Stange sykehjem, mener de.
For de som er avisabonnenter kan lese hele artikkelen her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**