Vellykket seminar med sentralstyret i Åmot

Sentralstyrets besøk i Åmot startet med en omvisning i Rena Leir før Åmot Venstre holdt åpent seminar med innledere fra kommunen, forsvaret og HIHM. Temaet for miniseminaret var sivil-militære relasjoner hvor hensikten var å vise at det er mennesker bak uniformene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Vår kommunestyrerepresentant Øystein Håkonsløkken åpnet seminaret med et ønske om at sivil-militære relasjoner må bli bedre. Åmot Venstre har selv satt dette på dagsorden lokalt, og vil i løpet av 2009 få gjennomført en fagdag hvor ulike problemstillinger knyttet til dette temaet vil stå på dagsorden.

Ordfører Ole Gustav Narud innledet med å si at kommunen hele tiden jobber for større positiv effekt av forsvarets etablering og tilstedeværelsen av Rena Leir som huser ca. 1500 ansatte. Han påpekte også viktigheten av oppfølging fra kommunen side til forsvarsfamilier som er i internasjonal tjeneste.

Neste på programmet var Dekan Sven Inge Sunde ved Høgskolen i Hedmark campus Rena. Høgskolen tilbyr egne studier rettet bl.a. mot Telemark Bataljon og har med sin nærhet og et eget skreddersydd studietilbud blitt en foretrukken leverandør til en krevende aktør som forsvaret må sies å være.

Forsvaret ble representert ved Oberst Kjell Inge Bekken som har 29 års erfaring fra yrket som soldat. Han understreket viktigheten av at soldater må praktisere for å være en del av «verdenspolitiet». Det er også helt avgjørende å være ute i tjeneste for å heve vår kompetanse på nettopp dette området. – Train as you fight.

Øystein avsluttet seminaret med disse velvalgte ordene:
“Vi må tørre å si hvorfor vi har styrker i Afghanistan!”.
“Vi må tørre å si hvorfor soldatene våre trenger trening!”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**