– Nei til Ryfast!

Bystyret behandlet i går en høringsuttalelse om Ryfast, bystyret gikk med en stemmes flertall inn for Ryfast-finansieringen. Mot Venstres stemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Debatten i bystyresalen i Sandnes ble tirsdag ganske hett under debatten om finansieringsplanen for Ryfast, hvor Stavanger Aftenblad oppsummerer debatten med følgende:

Frp gir Ap olympisk gullmedalje i roing. Pensjonistpartiet kommer ut av skapet. KrF samler på venner. Venstres er den lille gutten i eventyret om keiserens nye klær, mens Ap vil vente til keiseren kommer ut blant folket før partiet avslører at mannen faktisk er naken.

Snipp, snapp, snute, så blir Ryfast likevel godkjent. Men bare så vidt.

Venstres representanter stemte mot finansieringsplanen, og bystyremedlem Vidar Grundetjern sa bla. annet dette på talerstolen:

Vidar Grundetjern

Foto: Vidar Grundetjern

— Ryfast er «Hund-fast» — en fastlandsforbindelse for Hundvåg. Den løser Stavangers utfordringer. Sandnes deler risikoen og fylket skal betale 100 millioner, noe som betyr at vi kan glemme andre prosjekter som Gandsfjordbru, Sandnes Øst, Høgsfjordbru og bybane. Jeg føler meg som den lille gutten som ser at Keiseren faktisk er naken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**