Innlegg om ansettelsesreglement og personalpolitikk i Meløy

I kommunestyret i oktober ble det fremmet en interpellasjon om kommunestyret som arbeidsgiver. Venstre hadde følgende innlegg i den forbindelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Ordførar.
Selv om politikere og administrasjonen har et felles ansvar for at innbyggerne blir tatt hånd om på en forsvarlig og akseptabel måte, ligger hovedansvaret politisk.
Meløy kommune må ha som bevisst målsetting å rekruttere, utvikle og beholde dyktige medarbeidere. En personalpolitikk som oppleves positiv blant de ansatte, er en meget viktig forutsetning for å få et motivert personale
Personalpolitikken må fungere sånn at den skaper åpenhet og trygghet i en tid som stiller krav til omstillingsevne.
Utvikling av en slik personalpolitikk må være en dynamisk og en stadig pågående prosess.
Det finnes ikke ” den riktige personalpolitikken “, men det finnes en personalpolitikk som bidrar til at målene nås.
Vi må ha åpne prosesser, god kommunikasjon og aktiv dialog mellom ledelse og medarbeidere i drift og utvikling av virksomheten. Viktige verdier for Meløy kommune som arbeidsplass er likeverd, respekt, deltakelse og medbestemmelse. Medvirkning er viktig når man f.eks ser at det nødvendig å flytte på en ansatt. Det er en selvfølge at det er i samarbeid med den ansatte. Ingen må føle at ting blir tredd ned over ørene. Det er det ikke noen som liker.
Når det gjelder ansettelsesreglementet så bør det evalueres. Det er ikke sikkert at reglementet i seg selv er dårlig, men blir det fulgt? Ansettelser av undervisningspersonell må være ferdig før 1.mai slik at folk som er interessert, har tid til å jobbe oppsigelsen sin der de er. Og fordi at enhetene tidligst mulig kan planlegge neste år. Det er ikke holdbart at de siste så vidt er på plass dagen før skolestart.
Vi, som er arbeidsgiver, må vise at vi bryr oss. Hver enkelt ansatt er unik og må tas godt vare på. Vi må ikke miste flere folk, verken til industrien eller til andre kommuner.
Vi trenger de så sårt!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**