Innspurt i budsjettarbeidet

Budsjettet for Alvdal kommune overskrider i år for første gang 100 millioner kr. Det må foretas nedskjæringer for omtrent 1,5 mill. før budsjettet er i balanse. Venstre har satt i gang en prinsippdiskusjon om hvilke budsjettendringer som skal videreføres inn i 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Mali Hauen

Foto: Anders Wahl

På møtet i Formannskapet sist trakk Venstres Mali Hauen i gang en diskusjon om videreføring av årets budsjettjusteringer over i det ordinære budsjettet for 2009. Rådmannen har i sin innstilling til Formannskapet videreført alle ekstra tiltak som er vedtatt i budsjettjusteringene i 2008 over til 2009, og har justert også disse tiltakene med lønnsregulering. Venstre mener prinsipielt at det i utgangspunktet bare er det opprinnelig vedtatte budsjettet for 2008 som skal ligge til grunn for budsjettet for 2009, og at det er dette som er det politisk vedtatte driftsnivået. Venstre ønsker videre at de senere endringene legges fram som tilleggsforslag, men at det er det politiske nivået som selv skal vedta en eventuell videreføring av disse. Administrasjonen og rådmannen ble bedt om å være klar på denne forskjellen.

Torsdag 4. desember skal Formannskapet ta stilling til rådmannens endelige forslag til budsjett. Det er allerede nå klart at det er nødvendig med store påplussinger til barnevernet og til spesialpedagogiske tiltak i grunnskolen. Konsekvensen blir at andre enheter må tåle tilsvarende nedskjæringer. Vi oppfordrer alle liberale med synspunkter på årets viktigste politiske debatt om å møte fram på Venstres gruppemøte tirsdag 2. desember kl. 19:30 på Kammerset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**