Nei til høyere lønn til politikerne !

Når den økonomiske situasjonen i kommunen er så vanskelig at vi må kutte i bemanningen både i skolen og i omsorgstjenesten, kan vi som politikere ikke innvilge oss selv høyere lønn sa Johan Schei i kommunestyret under budsjettbehandlingen. Schei og Bjørg Lien stemte mot å øke ordførerens lønn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Ordførerens lønn legges til grunn når godgjøringen til de andre politikerne beregnes, så hvis vi øker denne så øker i i praksis lønna til oss selv sa Schei videre. Han karakteriserte også den budsjettsituasjonen som Lillehammer nå står opp i som den verste han noen sinne hadde vært med på. Dette er også verre enn de kuttene vi måtte gjennomføre når Erna var kommunalminister mente han. Han beklaget også at regjeringen i så liten grad evner å håndtere finanskrisen. Kommunen burde fått mere midler nå, det er for lenge å vente til februar med nye tiltakene forsatte han, dette skaper stor usikkerhet. Han roste SV-representant Gunnar Linneruds ærlighet når han beskrev sin egen finansminster som udugelig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**