Vil gi stemmerett til 16-åringer

— Vi er av den oppfatning at dette er demokratiutvikling. Jo tidligere man kommer i gang med å stemme, jo større er sjansen for at man fortsetter å stemme, sier Jarl Alnæs, BU-medlem i Grünerløkka(V) til Østkantavisa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Ved valget i 2007 var stemmerettsalderen 18 år. Venstre kjemper for å senke den til 16 i 2011.

Ved valget i 2007 var stemmerettsalderen 18 år. Venstre kjemper for å senke den til 16 i 2011.
Foto: www.valg.no

Kan få stemmerett i 2011
Forslaget fikk flertall på gårsdagens Bydelsutvalgsmøte (BU), etter forslag fra Venstres gruppe. Venstre har programfestet at 16-åringer bør få stemmerett ved lokalvalg. Begrunnelsen er blant annet at sålenge man må skatte og kan lage barn, så bør man også få innflytelse på samfunnet man har plikter og rettigheter til.

Nå skal forslaget opp i bystyret, men det er ikke ventet at det vil få flertall der. Nordre Aker har tidligere fått avslått en slik søknad. — Vi håper at når vi nå er flere bydeler, så er det mer representativt og at bystyret vil vurdere dette på nytt, sier Alnæs til [eksternlink#http://]Østkantavisa[/link].

Les hele saken i Østkantavisa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**