Krigshandlingene i Gaza må stanses

Styret i Nordland Venstre ber regjeringen fortsette å legge sterkt press på Israel for umiddelbar stans i krigføringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Israels okkupasjon av det palestinske området og blokaden av Gaza har undertrykt den palestinske sivilbefolkningen i lang tid. Nå påføres palestinerne enda større og ufattelige lidelser. Så langt har den pågående krigføringen drept mange hundre mennesker og skadet flere tusen. Uskyldige sivile, som barn, kvinner og eldre. Det er stor mangel på vann, elektrisitet, mat og medisiner. Den humanitære krisen blir stadig mer alvorlig.

FN

FN må ha en hovedrolle i å sikre freden og i gjenoppbyggingen av Gaza. Israel må pålegges et betydelig ansvar som følge av sine ødeleggelser i den pågående krigen.

Partene må nå umiddelbart stanse alle krigshandlinger og inngå en våpenhvile. Israel må garantere fritt leide av nødhjelpsforsyninger til Gaza. Hjelpen må slippe inn til de som trenger den. Palestinerne må sikres mat, vann, medisiner og annen nødhjelp.

Bodø 10.01.09
Nordland Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**