Nedslående om studentboliger

– Dette er nedslående nyheter, sier Venstres Helge Solum Larsen etter at det ble kjent at den rødgrønne regjeringen ikke har prioritert studentboligprosjekter i Stavangerområdet. Solum Larsen er nestleder i kommunalstyret for byutvikling i Stavanger kommune.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: JAS

De 220 millioner som bevilges gir 964 studentboliger. Det ble ikke gitt støtte til en eneste i Stavangerområdet. Fra før er det kjent at Stavanger har en alt for lav dekningsgrad av studentboliger. Kun 9,4 % er lavest i landet.
– Det ene er at dette representerer store utfordringer for den enkelte student som sliter med å få seg bolig, et annet viktig forhold er at denne lave dekningsgraden kan ødelegge for Universitetets utviklingsmuligheter, sier Solum Larsen.

– Det er lagt til rette for at det kunne vært igangsatt prosjekt som ville gitt rundt 200 nye boliger på universitetsområdet. Dette er resultat av et samarbeid med Stavanger kommune, som forsøker å ta sine vertskapsforpliktelser på alvor. Det er derfor svært beklagelig at ikke regjeringen har prioritert Stavanger.

Universitetet har tidligere uttalt at boligmangelen reduserer muligheten til å tiltrekke seg nye studenter. Hvis Universitetet skal vokse må det tiltrekke seg nye norske og utenlandske studenter. Utenlandske studenter må ha en boliggaranti før de kommer hit, mangelen på boliger gjør dette vanskelig. Det totale antallet studenter avgjør så i neste omgang tilskuddene til Universitetets virksomhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**