Nei til felles statlig leggetid

Nordland Unge Venstre sier nei til regjeringspartienes ønsker om innstramning i de statlige reguleringene av skjenketidene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Maria Liljedal

Maria Liljedal

Regjeringspartiene har i sine partiprogrammer foreslått at det skal være forbudt å selge alkohol på byen etter kl. 02. I dag er det lokale myndigheter som bestemmer om de vil stenge skjenkingen tidligere. Dette er en ordning som fungerer, hvorfor endre på den.

Dette er formynderstaten på sitt verste. Det kan ikke være sånn at sosialistene i Oslo skal bestemme når myndige borgere skal kunne ta seg en øl på byen. Nordland Unge Venstre vil fjerne alle statlige reguleringer på skjenketider. Vi mener lokale myndigheter er i stand til å finne gode lokale løsninger på dette.

Nordland Unge Venstre påpeker at mye av bråket på kveldene nettopp skyldes at alle barer og caféer stenger samtidig. Når alle stenger samtidig, skapes det et enormt press på drosjene og plasser som selger nattmat. Det er her de store problemene skjer. En ytterligere innskrenking av skjenketidene vil bare gjøre dette verre.

Nordland Unge Venstre
v/ Maria Liljedal

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**