Brekk mangler evne

-Landbruket i Nord-Trøndelag tok hansken fra Lars Sponheim og det var stor fremtidstro i næringa, sier fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Men etter to år med konserverende tanker og lite nytenkning under Terje Riis-Johansen trodde jeg at Lars Peder Brekk hadde evnen og viljen til å tenke nytt, sier Skjelstad. En ting er i alle fall sikkert etter et år i stolen, evnen er der ikke.

– Et jordbruksoppgjør som kunne virke bra har etter hvert blitt noe annet, sier Skjelstad. Økte målpriser på melk og kjøtt som var basisen for dette klarer man ikke å ta ut i markedet. De grovforbaserte produksjoner taper i kampen om arealet. En må vise vilje til å fjerne begrensningene for disse produksjonene. Dette vil stimulere både samdrifter og enkeltbruk. – Det må bli en ny vår for landbruket med samdrifter og enkeltbruk, og lage rom for både bulk og nisje, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**