Økonomiske rettigheter for foreldre/foresatte når barn under 18 år er på sykehus

Elin Berg Schmidt sitt forslag til politisk uttalelse ble godkjent av Vestfold Venstre sitt årsmøte. Forslaget sendes også videre til Venstre sitt Landsmøte i Stavanger. Etter redigering i redaksjonskomiteen ble uttalelsen som følger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Elin Berg Schmidt

Foto: Privat

Alle foreldre med syke barn under 13 år har rett til å være hjemme med barnet inntil 10 dager i året og få utbetalt full lønn for dette. Ordningen opphører fra barnet er fylt 13 år. Det kan ikke være riktig at lovverket ikke skal omfatte en ordning som sikrer foreldre lønn ved å følge barn på sykehus, også etter at de har fylt 13.

Vestfold Venstre ønsker å oppfordre Stortinget til å utarbeide økonomiske rettigheter til foreldre/foresatte med barn under 18 år som er innlagt på sykehus.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**