Erlend Sand innstilt som ny leder av Europeisk Ungdom

Erlend Sand (25) fra Trondheim ble mandag innstilt som ny leder i Europeisk Ungdom. Erlend Sand har tidligere sittet i sentralstyret i Europeisk Ungdom og Unge Venstre, og er i dag 2. vara til Sør-Trøndelag fylkesting for partiet, i tillegg til at han står på stortingsvalglista.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Erlend Sand

Erlend Sand
Foto: Christoffer Biong

Sand har lenge vært engasjert i EU-saken, og skriver på bloggen sin:
“I dag ble jeg innstilt som leder av Europeisk Ungdom. Det er skummelt spennende. Det blir et skummelt spennende år av flere grunner også.

I juli overtar Sverige styringa for hele EU og det blir valg til EU-parlamentet, i desember er Danmark vert for verdens klimatoppmøte og i løpet av året vil våre islandske naboer med all sannsynlighet søke EU-medlemskap. Hvor lenge kan norske politikere akseptere utenforskapet?

Og enda viktigere, hvordan kan vi, vannlige borgere, akseptere at våre folkevalgte har blitt en ren kopimaskin for EU-lovgivning, uansett hvilke parti som sitter i regjering etter høstens stortingsvalg?”

Det er en enstemmig komité som innstiller på Erlend Sand som ny leder etter Liselotte Lunde.
— Europeisk Ungdom får en venstremann med et brennende miljøengasjement, og jeg tror Erlend er mannen som, fram mot miljøtoppmøtet i København, kan utfordre miljøbevegelsen til å ta ett oppgjør med EU-skepsisen fra 1994, sier valgkomiteens leder, Gunnar Kongsrud, til NRK.

Hele saken kan du lese på NRKs nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**