Stortingsrepresentant på gårdsbesøk i Stjørdal

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad var torsdag 26. februar på besøk til gårdbruker Gunnar Hofstad i Stjørdal. Her drøftet de utfordringene i landbruket. Skjelstad etterlyser både større fleksibilitet og ønsker å tillate samdrifter å leie melkekvoter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Jeg registrerer at mye av optimismen som ble skapt av Lars Sponheim er i ferd med å forsvinne etter 3 år med rødgrønt styre, sier Skjelstad. Han etterlyser bedre vilkår for samdriftene. -En god målpris er ikke det beste tiltaket når man konkurrerer mot leverandører i andre land, sier Skjelstad, som ønsker mer penger i form av tilskudd. Gressprodusenter taper stadig kampen om arealene mot kornprodusenter. Det bør vi gjøre noen med, sier Skjelstad.

Skjelstad ønsker også at samdrifter må få begynne å leie melkekvoter. I dag er regelverket slik at samdrifter kan hente inn passive medlemmer 17 kilometer i hver retning, dersom man ønsker å øke melkekvoten. Dette bør det bli en endring på. Vi bør ha like vilkår for samdriftene, sier Skjelstad, som viser til at driftsmarginen er blitt mindre for gårdbrukerne.

LES OGSÅ:
Brekk mangler evne

Dramatisk for melkeproduksjon

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**