Touch of Dance til kulturskolen!

– Venstre vil at kulturskolen i Nittedal skal overta driften av danseskolen Touch of Dance. Dette er en gave til kommunen sier gruppeleder Inge Solli (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Gave til kommunen
Touch of Dance gir et bredt tilbud innen scenisk dans, og har kommet opp i imponerende 250 dansere etter 10 års drift. De er tilknyttet organisasjonen Norske dansekunstnere; forbundet for dansere, koreografer og pedagoger.
Nå ønsker de at kulturskolen i Nittedal kommune skal overta driften. Jeg sier ja takk, dette er en gave til kommunen. Touch of Dance har bygd opp et glimrende tilbud til de som fremfører kunstarten dans, og nå gis kommunen mulighet for å ta dette inn i kulturskolen.

Dans med Ingvild T. Vevatne og Henning Furulund

Foto: Jan Harsem

Hva er problemet
Rådmannen har utredet saken, og anbefaler at kulturskolen overtar Touch of Dance. Det foreslås en prøveperiode på et år, og beregningene viser at det ikke vil medføre kostnader for kommunen. Hva er da problemet?
Varaordføreren fra FrP viser til at hun har tatt noen telefoner, og at det er flere danseskoler som står klar til å overta Touch of Dance. Dette er danseskoler tilknyttet Norges danseforbund som har fokus på konkurransedans, ikke scenisk dans. Men hvem vil vel si nei takk til 250 nye kunder?

Se til Oslo
Oslo kommune har god erfaring fra å ta en lignende danseskole for scenisk dans inn i kulturskolen. Jeg er trygg på at dette vil bli en god løsning også i Nittedal.
Mandag 23.mars skal saken om Touch of Dance opp i kommunestyret. Mitt råd er helt klart, kommunen må si ja takk til at kulturskolen skal overta Touch of Dance.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**