Utfordrer SVs landsmøte

Roar Sollied utfordrer SVs landsmøte om oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen. Han er usikker på om de er villige til å skåne de sårbare kystområdne hvis regjeringsplassen står på spill.-For Venstre er det miljøet som står på spill, sier Sollied.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Venstre kan ikke delta i en regjering som starter oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Venstres stortingskandidat i Troms og sentralstyremedlem, Roar Sollied. Han utfordrer nå SVs landsmøte til å innta samme posisjon kommende helg.

-Venstre kan forhandle om det meste i en eventuell ny regjering, men ikke om å åpne for oljeaktivitet i de mest følsomme områdene utenfor Lofoten og Vesterålen, slår Sollied fast. Han mener SV nå bør gjøre det samme, men tviler etter uttalelser SVs Audun Lysbakken har gjort i media i det siste.

Sollied mener Arbeiderpartiet og SV må tydelig tone flagg i saken før valget. -Vi kan ikke ha en situasjon der velgerne ikke kjenner partienes standpunkt i en av hovedsakene for neste periode, og det gjelder ikke minst de partiene som har ambisjoner om å fortsette i neste regjering, sier Sollied. -En ting er det demokratiske spørsmålet, verre er at sårbare områder utenfor Lofoten og Vesterålen settes på spill. Derfor er det på tide at SV og AP bestemmer seg i dette viktige miljø- og klimaspørsmålet, slik Venstre har gjort, sier Roar Sollied.

Hør Roar Sollied vs Bjørn Kjensli (SV) på NRK Nordaførr

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**