Utfordring til SV om Lofoten og Vesterålen

-Venstre kan ikke delta i en regjering som starter oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Foran SVs landsmøte vil vi utfordre partiet til å gjøre det samme. Venstre går ikke med i noen regjering som åpner for dette. Det har Venstre gjort klart for de andre partiene, sier Håkon Alstadheim, tredjekandidat ved stortingsvalget for Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Olje forurensing

Foto: Lavinia daniela Trifan pop | Dreamstime.com

-SV burde gjort det samme. SV har varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja til behandling på sitt landsmøte. Men SV har avvist å stille et slikt ultimatum i media. Det har Venstre gjort, sier Alstadheim.

-I utkast til stortingsvalgprogram har Venstre gått inn for å innføre nasjonalparker til havs, herunder varig vern av Lofoten og Vesterålen. Velgerne må få vite hvor SV står om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Alstadheim. -Så lenge Arbeiderpartiet ikke vil mene noe om oljeboring i dette havområdet før i 2010, setter de dette sårbare området i spill. Derfor er det på tide at SV stiller seg på samme side som Venstre i dette viktige klimaspørsmålet, sier Alstadheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**