Positivt med strakstiltak, men bekymret for de som er bakerst i køen

-Jeg er godt fornøyd med at regjeringen følger opp Venstres initiativ og får på plass en enkel og ubyråkratisk ordning med utbetaling av dagpenger, sier stortingsrepresentant Venstre Andre N. Skjelstad. Han mener også at det er positivt med en etterbevilgning på 710 millioner kroner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Bekymret

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Samtidig er Venstre svært bekymret for de brukerne som har mer sammensatte behov for tjenester fra NAV og som allerede er blitt skjøvet helt bakerst i NAV-køen.

– Dette er folk som står lengst unna arbeidsmarkedet, og mens de venter i kø minsker sjansene deres for å komme seg tilbake i arbeid for hver måned som går, sier Skjelstad.

– Det regjeringen gjør er å utsette tre forenklingsordninger som er helt nødvendig for å få effekt av NAV — reformen, dette undergraver grunnlaget for NAV-reformen, nemlig arbeidslinjen, sier Skjelstad.

– NAV-reformen er den største velferdsreformen i denne stortingsperioden. Regjeringen sitter med ansvaret for at den blir gjennomført på en god måte. Derfor er det trist at arbeidsministeren fullstendig overser de NAV-kontorene som faktisk fungerer godt og som har sett frem til å ta i bruk et lovverk som vil øke kvaliteten på tjenestene og gjøre dem mer effektive, avslutter Skjelstad.

Les mer om saken på Dagbladet.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**