Miljøpakke vedtatt i formannskapet

I januar vedtok bystyret en miljøpakke for transport i Trondheim. Nå har flertallet, bestående av Ap, Sp, SV, De Grønne, Venstre og KrF hsamlet seg bak et forslag som kaster om på rådmannens forslag til hvilke utbygginger som skal prioriteres i trinn 1 av prosjektet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Jon Gunnes

Jon Gunnes
Foto: Rune Kongsro

Øverst på prioriteringslista over veiutbygging står E6 fra Senterveien til Tonstad, men E6 videre til Melhus må vente. Flertallet ønsker ikke å prioritere den delen av miljøpakken før staten kommer med en betydelig andel penger for å finansiere resten av veien. – Vi mener at staten gjennom nasjonal transportplan tar en større andel av utbyggingen på E6, derfor vil vi vente med denne strekningen, sier kommunalråd Jon Gunnes, som er godt fornøyd med prioriteringene man nå har fått på plass.

Buss

Den planlagte tunnelen mellom Byåsen og Sluppen skal nå bygges tidligere enn opprinnelig planlagt (2013 til 2016.) Sluppen bru og påkjøringsramper mot E6 skal stå ferdig i 2013, E6 Senterveien — Tonstad skal være ferdig i 2011. I tillegg ønsker flertallet å fremskynde ulike tiltak for å bedre kollektivtrafikken i trinn 1 av miljøpakken.

– For Venstre har det vært viktig at kollektivtiltak skal prioriteres så tidlig som mulig i trinn 1. Inntekter fra bomstasjonene skal også gå til finansiering av slike miljøtiltak, sier Gunnes.

Du kan lese mer om saken på adressa.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**