SV truer privatskolene

Leder i Nordland Unge Venstre, Maria Liljedal, er veldig bekymret for SVs landsmøtevedtak om å legge ned alle friskoler. – I Nordland ville dette betydd at St. Eystein i Bodø hadde vært nødt til å legge ned, sier Maria Liljedal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Nordland Unge Venstre mener at det positivt at det finnes pedagogiske og religiøse alternativer til den offentlige skolen. Det viktigste er jo at elevene får et best mulig læringsutbytte. Maria Liljedal understreker at 99% av norske elever allerede går i den offentlige skolen og mener at SVs vedtak vitner om totalt feil fokus i skolepolitikken.

Maria Liljedal

Maria Liljedal

– Vårt hovedfokus som politikere skal være på å gjøre den offentlige skolen best mulig, noe vi i Venstre gjør ved å satse på gode og kunnskapsrike lærere, samtidig som vi også fokuserer på elevens beste. Det er tragisk at SV viser så lite raushet ovenfor den ene prosenten som velger et annet alternativ. De burde heller fokusere seg på å forbedre majoriteten av norske skoler.

– jeg finner det i tillegg merkelig at SV ønsker å legge ned skoler som Montisorri skolen på Andøya, skoler som de selv har vært med på å etablere. Dette tyder på at de ikke helt er enige med seg selv på sin egen politikk.

Friskoleloven gir også mulighet for å etablere grendeskoler i små områder, noe som kan være aktuelt i Nordlands-regionen.

– Det er klart at å etablere en grendeskole, slik vi har flere hundre av i Norge, bør være et aktuelt alternativ i deler av regionen hvis foreldrene og elevene ønsker det. Dette vil ikke være et alternativ hvis SV får viljen sin, avslutter Liljedal

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**