Den oligarkiske treenighet

Kommunestyret i Vestby minner i større og større grad om et oligarki. De er fåtallige og utøver makten på en tilsynelatende udemokratisk og bevisst måte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Oligarki

Kommunestyret i Vestby minner i større og større grad om et oligarki. De er fåtallige og utøver makten på en tilsynelatende udemokratisk og bevisst måte. Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet også kjent som “det dogmatiske triangel”, ensidige og trangsynte for gode innspill. Sist kommunestyret ble vi vitne til at representanter fra både Høyre og FrP viste tegn på at denne konstellasjonen er skjør. Det var en oppvisning i fåmannsvelde og hersketeknikker fra oligarkene. Saken om storhall er en betent sak for posisjonen. Det er hersker liten tvil om at dette er en sak oligarkene har blitt enige om på bakrommet. Motstanden er stor i egne rekker og det viste seg å være en større misnøyde enn forventet da representant Bogstrand talte eget parti midt i mot. Ordføreren ristet oppgitt på hodet, og viste hele forsamlingen sin forakt for utspillet. Det står respekt av hennes mot og vi i Venstre ønsker debatten velkommen. Saker har i alt for lang tid blitt avgjort på bakrommet. Demokratiets kamparena, kommunestyresalen, har vært preget av en neglisjering av debatter. Politikken må dreies i retning av maktspredning og mer åpenhet rundt viktige utfordringer. Vi må sammen vise at Vestby kommune kan styres etter fellesskapets interesser, ikke partipolitisk maktarroganse. Arbeiderpartiet er vanskelige å skjønne seg på. De er det klart største partiet, men opptrer i kommunestyresalen med kun en stemme. Det er ikke rart at fornemmelsen av et oligarki blir styrket når en følger disse møtene på nært hold. Jeg oppfordrer flere i kommune å komme på offentlige møter. De er åpne for tilhørere, om det er kommunestyremøte, formannskap eller skole,kultur og oppvekst. Det er viktig at velgerne følger opp sine folkevalgte og stiller krav til dem. Lokalpolitikk er spennende og det angår oss alle.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**