Fortsatt hard kamp for utbedring av Sigdalsvegen

– Signe sa ja, men fortsatt gjenstår det en hard kamp for å få fylkestinget med på å vedta et akseptabelt tidspunkt for når Sigdal kan får igjen 40 millioner kroner som kommunen vil forskuttere, sier varaordføer Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Statsråd Liv Signe Navarsete sa tirsdag ja til at Sigdal kommune kan ta opp lån og forskuttere 40 millioner kroner til en ny utbedring av RV 287 Sigdalsvegen. Dette skjedde samme dag som fabrikksjef ved Sigdal Kjøkken AS og Stegane stod fram i Drammens Tidende med krav om handling.

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

– Det er veldig gledelig, men saken er på ingen måte løst. Nå gjenstår en hard kamp for å sikre at fylkestinget sier ja og fastsetter når tid Sigdal kommune får igjen pengene. Vi er avhengige av å få et vedtak som sikrer at det kan skje vi innen 8-10 år, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (Venstre).

Stegane som også er varaordfører i fylkeskommunen, fikk i desember et knapt flertall i fylkestinget for å sende kommunens søknad om å få godkjent forskuttering videre til Navarsete. Dette var nødvendig fordi fylkeskommunen har brukt opp sin forskutteringsramme. Statens Vegvesen har prosjektert anlegget. Høyre, Frp og KrF stemte mot å sende søknaden til nærmere avklaring hos statsråden.

Kommunen har reguleringsplan klar. Hjørnesteinsbedrifta Sigdal Kjøkken AS har sagt ja til å bruke kompensasjonspengene for høgere arbeidsgiveravgift til å dekke renter på lån.

– Nå gjenstår det et viktig og hardt arbeid for å sikre flertall i fylkestinget. Er ikke det mulig, kan det blinke et blått lys for utbedringa av RV 287 over en strekning på 7- 8 km mellom Hole bru og Nedre Eggedal til tross for stasrådens ja, sier Runolv Stegane.

Oppslag Drammens Tidende tirsdag morgen

Oppslag DT tirsdag kveld

Oppslag Bygdeposten tirsdag

Oppslag Bygdeposten onsdag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**