Urbane Figurer – kulturkvartalet i Bodø

Uten alternativer vedtok Bodø bystyre en milliard investering for framtidens kulturkvartal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Urbane Figurer - kulturkvartalet i Bodø

Urbane Figurer – kulturkvartalet i Bodø

Venstre var en av pådriverne i 1998 for å beholde kvartal 100+105 til et framtidig kulturkvartal. Vi klarte da å stoppe Arbeiderpartiet fra å selge tomta til næringsformål, og fikk i gang en prosess for å skape et kulturkvartal. Derfra har prosessen vært lang og kostbar. Utredning på utredning, idékonkurranser og arkitektkonkurranser har gang på gang endt i den evige arkivskuffen. Arbeiderpartiet forsøkte et siste fåfengt forsøkt på å få den ene tomten solgt høsten 2007, men da våknet noen i bystyret og klarte å beholde drømmen fra 1998.

Men kraftige politiske reguleringer, innsnevringer og overstyringer har gitt en prosess mot et kulturkvartal som har mistet kontakten med Bodøborgeren. I dag måtte bystyre ta stilling til et svært omstritt arkitektonisk uttrykk. I den offentlige debatten har entusiasmen forsvunnet og mange kritiske røster utenfor det politiske miljøet talte mot juryens forslag "Urbane Figurer".

Kritikken mot prosessen og resultatet prellet av de folkevalgte i Bodø bystyre. Tre representanter fra partiene Rødt og Venstre forsøkte å gi bystyre mer tid, og ville ha flere alternativer på bordet, men kom til kort i debatten, og stemte til sist med bystyret for Urbane Figurer.

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.

Avtroppende redaktør i ab24, Børre Arntzen, fikk rett i sin kommentar der han blant annet skrev – Håper du at bystyret skal stoppe Urbane figurer? Det kan du bare glemme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**