Mer gods på bane

Kommunalråd Jon Gunnes tar i et leserinnlegg til orde for en elektrifisering av Rørosbanen for å få mer godstrafikk over fra vei til bane. – I dag går utviklingen i feil retning på grunn av forsinkelser på godstogene, dette må regjeringen ta tak i, sier Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Hele leserinnlegget kan du lese her.

Gods fra tog til bil – det skal være omvendt!

Jon Gunnes

Jon Gunnes
Foto: Rune Kongsro

Godstransportørene begynner å bli lei av forsinkelsen på godstogene og velger nå å frakte godset på bil i stedet for med tog. Hva er det vi holder på med? Dette går utover trafikksikkerheten og miljøvennligheten. Regjeringa nevner ingen ting om godstrafikken i forslaget til ny nasjonal transportplan (NTP). Har de sovna? Kapasiteten på Rørosbane er meget god og kan bli ennå bedre hvis vi elektrifiserer strekningen. Nå må Ola Borten Moe ta nok en alvorsprat med sin leder og samferdselsminister.

Jon Gunnes, leder i Sør-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**