Sellafield verre en Tsjernobyl

En ulykke ved Sellafield-anlegget vil få mye større konsekvenser enn Tsjernobyl-ulykka fikk. Det viser en rapport som Strålevernet har utarbeidet for Miljøverndepartementet. – Et utslipp fra Sellafield kan få dramatiske konsekvenser for Vestlandet. Derfor er det viktig å få avviklet dette atomanlegget, sier Venstres Gunnar Kvassheim som leder energi- og miljøkomiteen i Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Sellafield

Foto: Ms

En rapport som Strålevernet har utarbeidet for Miljøverndepartementet, viser at en ulykke ved det britiske atomgjenvinningsanlegget Sellafield kan føre til fem ganger større radioaktivitet enn det Norge ble utsatt for etter Tsjernobyl-ulykken.

Dette blir konsekvensen dersom bare en prosent av det flytende radioaktive avfallet blir sluppet ut fra tankene i Sellafield.

– Jeg forventer Statsminister Stoltenberg bruker denne rapporten når han møter britiske myndigheter, og at han setter Sellafield-saken på dagsordenen med stor tyngde, sier Kvassheim.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**