Trondheim-Oslo 4-20-20

Sør-Trøndelag Venstre mener regjeringens satsning på jernbane mellom Trondheim og Oslo er alt for lite ambisiøs, og starter nå en kampanje for å få rustet opp strekningen slik at reisetida kommer ned i 4 timer. Her finner du informasjon om hvordan du kan støtte kampanjen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Dovrebanen

Denne våren skal Stortinget avgjøre Dovrebanens fremtid. Det skjer i forbindelse med behandlingen av Nasjonal Transportplan (NTP). Venstre mener det er på høy tid at den nitti år gamle jernbanestrekningen mellom Trondheim og Oslo rustes opp, og at reisetiden kommer ned i 4 timer innen 2020. At gjennomsnittsfarten på toget mellom Trondheim og Oslo ikke er høyere enn 80 km/t viser at ingen regjeringer har gjort nok for Dovrebanens fremtid. Men det kan man rette opp nå.

Klimakrisen forplikter oss til å prioritere samferdselsprosjekt som får flere til å reise miljø-vennlig. Vårt krav er at Stortinget bevilger penger til moderniseringsprosjekter som vil redusere reisetiden til 4 timer innen 2020. Det vil på kort sikt gi store gevinster for fremkommelighet og miljø, og samtidig være starten på et fremtidig nett av høyhastighetsbane mellom de store byene.

Bli med i 4-20-20!

Logo Trondheim-Oslo 4-20-20

Vi håper du vil støtte arbeidet med å redusere reisetiden med tog mellom Trondheim og Oslo til 4 timer innen 2020. I løpet av april vil vi ha flere aksjoner i Trondheim sentrum og på jernbanestasjonen der du får muligheten til å møte oss og skrive under på underskriftskampanjen vår. Mer info om tidspunkt og sted blir lagt ut på nett når det er klart.

Slik kan du delta:
Meld deg inn i Facebookgruppen “Trondheim—Oslo 4-20-20”.

Signer på vårt elektroniske opprop her.

Vil du delta på aksjonene våre, ta kontakt med Guri Melby eller Lars Jølle for mer info.

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.

Slik kan resultatet bli hvis vi lykkes med vår kampanje:
"Tenk deg at du bor i Trondheim i 2020, og skal på et møte i Oslo kl 12. Du går ombord på toget på jernbanestasjonen i Trondheim kl 07.30, og setter deg vel til rette i stolsetet. Toget glir raskt og behagelig gjennom storslått natur vekselvis med nye og moderne tunneler. Inne i den komfortable kupeen kan du i ro og mak sjekke e-poster, lese møtepapirer, spise frokost, bla gjennom dagens aviser og kanskje ta en liten blund. Du behøver ikke bekymre deg for rushtrafikk, sikkerhetskontroll på flyplassen, trange flyseter eller tåke på Gardermoen. Klokken 11:30 – fire timer etter at du forlot Trondheim sentrum – stiger du avslappet og fornøyd ut på perrongen på Oslo S, i full visshet om at du vil være hjemme i Trondheim igjen før kveldsnyhetene".

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**