Giftige utslipp må ikke tillates

Giftige utslipp i Bøkfjorden må ikke tillates, sier leder i Finnmark Venstre Terje Soløy.
Her må Statens forurensingstilsyn (SFT) på banen og sette strenge krav til hvordan avfallet fra Sydvaranger Gruve skal behandles og eventuelt deponeres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


-Det er tragisk at havet, som er spiskammeret vårt skal brukes som gift- og avfallsdeponi, og det kan vi ikke tillate. Det kan ikke være slik i et moderne samfunn, at man ikke skal ta hensyn til miljøet, sier Soløy, og påpeker at Sydvaranger Gruve har en jobb å gjøre for å ta vare på dette avfallet på en forsvarlig og miljøvennlig måte.

-Bøkfjorden har faktisk status som nasjonal laksefjord, og da må man kunne forvente at fjorden forvaltes deretter. Giftige utslipp kan også føre til at det blir vansker for eksport av fisk, som blir fisket i områdene utenfor, da denne blandt annet ikke kan miljømerkes. Lederen i Finnmark Venstre Terje Soløy, krever derfor at SFT setter en stopper for planene om disse giftige utslippene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**