Vil forby nysalg av bensinbiler

Venstre har vedtatt å forby nybilsalg av biler som kun går på fossilt drivstoff etter 2015. – Det er viktig å understreke at dette gjelder kun nybilsalget, og at det vil være lov å kjøre de eldre bilene som kun går på bensin eller diesel, påpeker 2. stortingskandidat for Troms Venstre, Jonas Stein Eilertsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Venstres landsmøte har vedtatt et forbud fra 2015 mot nysalg av biler som kun kan gå på fossil energi. – Dette er en stor seier for god miljøpolitikk. Når republikanske senatorer i bilens hjemland, USA, kan gå inn for et slikt forbud, skulle det bare mangle at miljøpartiet Venstre også gikk inn for det, sier Jonas Stein Eilertsen,

– Teknoligen er til stede. De aller fleste biler kan i dag produseres slik at de også kan bruke biodrivstoff eller være plugg-inn hybrider. På samme måte som da man vedtok forbud mot PCB i kjøleskap fordi stoffet ødela ozonlaget, bør man forby nysalg av biler som kun kan gå på fossil energi, sier Jonas Stein Eilertsen.

Venstre påpeker at dette ikke vil bety et forbud eksisterende biler, men kun gjelde nye biler som kommer inn på markedet.

– Det er en helt fantastisk utvikling som nå skjer. Fremtiden er ikke fossil, men må være fornybar. Med dette vedtaket tar Venstre nok en gang på seg ledertrøya i norsk miljøpolitikk. Venstre er partiet som tør å tenke ny og spenstig politikk, avslutter Jonas Stein Eilertsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**