– Sterk tilhenger av ytringsfriheten

Fritt ord deler ut i dag ut Fritt ords pris til Nina Karin Monsen.
Bjørn Smestad er en av dem som har engasjert seg sterkt i denne saken, både ved å skrive selv og ved å gå i direkte dialog med Monsen.
– Jeg mener at Fritt Ord ikke burde gitt Nina Karin Monsen prisen, fordi
hun i så stor grad bruker skjellsord om sine meningsmotstandere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Bjørn Smestad

Bjørn Smestad

– Nina Karin Monsen har kalt stortingsrepresentantene som stemte for loven for "dumme" og "uvitende", og mener at regjeringsmedlemmer kommer fra "dysfunksjonelle
familier". Hun har sagt at Märtha og Haakon har valgt seg ektefeller "på laveste hylle". Det finnes mange flere eksempler. Slik ordbruk bringer debatten ned på et nivå hvor den ikke hører hjemme, sier Smestad. – Jeg forstår at Fritt Ord ønsker å framheve verdien av at også kristenkonservative stemmer skal høres i samfunnsdebatten, men da er det andre kandidater som ville
vært bedre valg.

Bjørn Smestad er styremedlem i Grorud Venstre, men har engasjert seg i denne saken helt utenom Venstre. I tillegg til å skrive i bloggen sin har han diskutert Monsens synspunkter direkte med henne på e-post.
– Det begynte med at jeg i min blogg reagerte på et innlegg hun hadde i Aftenposten, og at hun svarte meg. Det utviklet seg til en lang mailveksling som fortsatt
kan leses i min blogg.

– Jeg er sterk tilhenger av ytringsfriheten. Jeg mener at Monsen har en opplagt rett til å si det hun sier. Jeg har altså også gitt plass til hennes innlegg i min blogg og det har hun takket meg for. Fritt Ord står naturligvis også fritt til å gi priser til hvem de vil. Men jeg bruker min ytringsfrihet til å påpeke at Monsen med sine skjellsord forsøpler den offentlige debatten og at Fritt Ord med sin pris bidrar til å legitimere en slik debattstil, sier Bjørn Smestad, som til daglig jobber som høyskolelektor.

– Det er pussig at Fritt Ord ikke fant en annen prisvinner enn Nina Karin Monsen, sier leder i Grorud Venstre, Linn Beate Kaald Thoresen, som støtter Bjørn Smestads engasjement i denne saken. – Jeg synes det er verdt å merke seg at Bjørn ikke baserer sitt engasjement bare på media. Han har lest Monsens siste bok og også diskutert med henne direkte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**