Vil ha tiltakspakke for elbil

Venstre tar til orde for en tiltakspakke for å legge til rette for elbil i Stavanger. Forslaget ble tatt opp tirsdag i kommunalstyret for miljø og utbygging.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Think City (elbil)

Foto: think.no

Stavanger kommune har som målsetting å redusere klimagassutslippene med 20 prosent innen 2020. -For å få dette til må elbilsatsingen være en av tingene kommunen må være omtrent best best på i landet, sier Helge Solum Larsen, nestleder i kommunalstyret for byutvikling. Hans partifelle Per Inge Torkelsen tok saken opp onsdag kveld i kommunalstyret for miljø og utbygging.

Det var i går Rogalands Avis kunne fortelle at antallet gratis ladestasjoner i byen var halvert og at Rogaland Elbilforening ber om storsatsing, les mer her >>

I klima og energiplanen er en av målsettingene å vri transportmiddelbruken fra tradisjonell bilbruk til kollektiv, bane, gang /sykkel, samt og stimulere og legge til rette for bruk av miljøvennilige kjøretøy.

Venstre mener en tiltakpakke som satser målrettet på få folk til å velge elbil vil passe godt inn i arbeidet med å realisere prosjektet Framtidens byer. Tranportsektoren på Nord-Jæren står for nesten 70 prosent av klimagasutslippene. Les mer i Rogalands Avis her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**