Ingen rensing på Kårstø ennå

Regjeringen svikter igjen i klimapolitikken. Også denne gangen rammer det vårt distrikt. CO2 rensing på Kårstø er nok en gang utsatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Rådgiver i miljøorganisasjonen Zero, Audun Rødningsby, karakteriserer dette som det groveste bruddet på klimaløftene i Soria Moria erklæringen.

– ZERO er svært skuffet over at regjeringen ikke oppfyller sitt aller viktigste klimaløfte fra Soria Moria-erklæringen. Regjeringen skriver i RNB at de vil komme tilbake til renseanlegget Kårstø i statsbudsjettet for 2010, men dagens vedtak betyr at man uansett vil få minst ett års utsettelse sier Audun Rødningsby, rådgiver i ZERO.

Regjeringens manglende evne og vilje til innsats i klimapolitikken rammer nok en gang vårt fylke og vår region. Det planlagte MET senteret på Karmøy er skjøvet ut i det uvisse og flere mulige aktører sitter enten på gjerdet eller har flagget ut.

Vi mister dermed muligheten til å utvikle kunnskap, kompetanse og framtidsrettede arbeidsplasser i vår region. Dette er sterkt beklagelig, både med tanke på regionens utvikling og arbeidet med å redusere klimautslippene.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**