Dette var nyttig og lærerikt…

var gjennomgangstonen blant de folkevalgte og rektorer som deltok på Meløy kommunes fagdag med skole som tema.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Rådmann Arne Kvernsjø fra Bø kommune ledet fagdagen og seksjonsleder for undervisning, Elfrid Boine, orienterte om tilstanden i Meløyskolen.

Deltakerne ble utfordret på hvordan de ønsker at Meløyskolen skal være. Innspillene vil bli gjennomgått av administrasjonen og resultere i en fastsettelse av lokale utviklingsmål for skolen.

De folkevalgte fikk også en gjennomgang av resultatene ved de nasjonale prøvene, plan for etterutdanning/videreutdanning (som ble vedtatt samme dag), hvordan det spesialpedagogiske tilbudet fungerer, den skolefaglige kompetansen i administrasjonen og rekruttering av nye lærere, som er en stor utfordring.

Det ble denne gangen ikke tid til de store eller dype debattene, men de folkevalgte fikk etablert en felles virkelighetsforståelse slik at de bedre kan utøve sitt skoleeieransvar.

Dette bør bli en årlig foreteelse, da det fremdeles er mange ting som ikke ble belyst. F.eks hvordan står det til med skolebygningene. Seniortiltakene, fungerer de? Har rektorene tilstrekkelig med ressurser til å være pedagogiske ledere? Hva er erfaringene med frukt- og grøntordningen? Dessuten har vi mange barnehager som også bør få oppmerksomhet. Dette håper jeg vi kan få satt på dagsorden neste gang vi skal ha en slik temadag.

Jeg vil takke ordføreren og kommunestyret for at de tok oppfordringen fra Meløy Venstre på alvor og gjennomførte denne fagdagen.

Mari Ann Bjørkli

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**