Må vurdere valget av samkommunerepresentanter

Under mandagens kommunestyre ble det vedtatt å prøve ut samkommunemodellen som en samarbeidsform mellom 2 kommuner. Venstre stemte for fordi denne søknaden inneholdt noe nytt i forhold til de 2 forrige, og det demokratiske skal vurderes på nytt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Etter forslag fra Venstre ble det bestemt at kommunestyrene i Verdal og Levanger må vurdere hvordan man velger de 18 representantene som skal sitte i Innherred samkommune. Venstres kommunestyregruppe synes det virker spennende at samkommunen får egne ansatte, men ønsker en bred debatt om hvordan samkommunen skal styres av de folkevalgte.

Den “nye” samkommunen vil fungere som en egen juridisk enhet med egen rådman, og det er gode utsikter for at samkommune blir en varig vedtatt samarbeidsform i Norge når stortinget skal behandle saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**