Sigdal vil gi 16-åringer stemmerett

Sigdal kommunestyret vedtok torsdag kveld å søke om å få delta i et forsøk med stemmerett for 16 og 17-åringer ved komunevalget i 2010. – Dette er svært gledelig, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Stegane har vært en ivrig forkjemper for stemmerett for 16 og 17-åringer helt siden han for tre år siden som medlem i Lokaldemokratikommisjonen gikk inn for å gi 16-åringer stemmerett ved lokalvalg. Den gangen var han i mindretall.

Regjeringa har invitert alle landets kommuner til å søke om å delta i forsøk med stemmerett for 16 og 17 -åringer ved lokalvalget i 2011.

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

– Jeg tror vi har en god sjanse til å bli blant kommunene som får prøve ut dette, sier Stegane som tror at Sigdal er den første kommunen i Buskerud der kommunestyret har gjort positiv vedtak om å søke å få delta i forsøket.

Kommunestyret i Sigdal vedtok allerede i 2006 å støtte mindretallet i Lokaldemokratikommisjonen ved behandling av kommisjonens innstilling.

Vedtaket i kommunestyremøtet torsdag bygger på det gamle vedtaket fra 2006 (forslag fra Venstre):
“Stemmerettsalderen bør senkes til 16 år ved lokalvalg. Det åpnes i første omgang for forsøk i et antall kommuner. Slike forsøk bør gjennomføres i tett samarbeid med skolen gjennom opplæring om (lokal)demokrati i god tid før det er aktuelt å gå til valg.”

Les oppslag i Bygedposten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**