Passivt fra Dag Terje Andersen

Venstres stortingsrepresentant, Andre N. Skjelstad synes det er passivt at Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen ikke vil ta initiativ til å endre regelverket slik at gårdbrukere og andre yrkesgrupper som avskriver investeringer kan få mulighet til å bo sammen med sin utenlandske ektefelle i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Jeg stilte Andersen spørsmål om han ville endre regelverket etter at jeg ble kjent med at gårdbrukeren Petter Bjørnli fra Bindal som ville gifte seg med sin russiske kjæreste fikk avslag på familiegjenforening med den begrunnelse at han ikke kan forsørge sin utkårede, sier Skjelstad. Gårdbrukeren eier flere eiendommer og har formue, men i regelverket til UDI står det ingenting om at formue skal medregnes i inntekten. — Som selvstendig næringsdrivende flest investerer også gårdbrukere store beløp, avslutter Andre N. Skjelstad.

Les spørsmålet og svar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**