Drosjetjenester i Melhus kommune

Tildeling av ny kontrakt på sykekjøring vil kunne ha negative virkninger i kommunen. Vil vi ha drosjer bare i kommunesenteret?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Trøndertaxi er etter anbudskonkurranse tildelt kontrakt på all sykekjøring i Melhus kommune. Dette betyr at lokale drosjer står igjen med noe skolekjøring og kjøring natt / helg. Inntektstapet er for mange på 30-35 %. Dette fører til at sjåfører finner seg annet arbeid og ingen er interessert i å overta løyver. Her blir distriktet den store taperen når drosjeløyvene forsvinner og den nærmeste drosje befinner seg i kommunesenteret, mange mil unna.
I Melhus er det i dag 3 løyver i sentrum, 1 på Korsvegen og 1 på Gåsbakken. De øvrige tettstedene i kommunen har ikke lenger drosjer fordi ingen er interessert i disse løyvene.
Melhus Venstre mener kriteriene for tildelig av sykekjøring må ses på en gang til. Det kan ikke være god miljøpolitikk å sende biler fra Trondheim for å hente pasienter på Hølonda, Gåsbakken og Hovin. God distriktspolitikk er det i hvert fall ikke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**