Langset tar opp industrikraft

Arne Langset tok opp behovet for et nytt industrikraftregime på Venstres landsstyremøte i helga.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Arne Langset

Det må være et tankekors at industrien i Nordland — med store kraftoverskudd på nettet — likevel ikke får tilgang til denne krafta til rimelige betingelser, sa Langset. Vi må erkjenne at verken regjeringen eller høyre-partiene har noen god løsning som industrien kan gjøre seg nytte av.

Det er mangel på evne og vilje fra regjeringen når en ikke åpner for et regime som kan forhindre at bedrifter flytter produksjon fra Nordland fordi varmekraftverk i utlandet gir bedre langsiktige priser. Høyres løsning der nye kraftutbygninger skal føre til lavere pris er heller ikke noe godt svar i en overskuddsregion der krafta er tilgjengelig i dag.

Venstre er et miljøparti som vil ha en langsiktig ansvarlig forvaltning av ressursene. Det betyr også at vi må kunne bidra til en fornuftig anvendelse av den krafta som alt er utbygd. Det må da være bedre å sørge for at krafta som fins i Helgeland-Salten kan benyttes her uten å ta enorme investeringer i nye overføringslinjer og store overføringstap, sa Langset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**