Neslandsvatn får gratis grunn til gang og sykkelvei

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete svarte 3. juni positivt på mitt spørsmål om bruk av jernbanetraseen gjennom Neslandsvatn til gang/sykkelvei.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


I svaret sier statsråden til slutt: «Dette betyr at eiendommer/grunn til samferdselsformål som eies av Jernbaneverket, til erstatning for nedlagt jernbane, fortsatt kan overføres vederlagsfritt til berørte kommuner. Jeg er kjent med at den nedlagte jernbanestrekningen ved Neslandsvatn st. som kommunen ønsker å benytte til gang/sykkelveg, eies av staten v/Jernbaneverket. Fra Jernbaneverket har jeg dessuten fått opplyst at den aktuelle jernbanegrunnen kan avstås vederlagsfritt, men dette forutsetter at Drangedal kommune utarbeider en arealplan før overdragelsen kan finne sted. For å få til en løsning på denne saken tilrår jeg derfor at kommunen tar direkte kontakt med Jernbaneverket for å få avklart nødvendige formaliteter som må være på plass for å kunne ta i bruk den nedlagte jernbanestrekningen til byggingen av den planlagte gang- og sykkelveien ved Neslandsvatn st.»

Dette er svært positivt. Når reguleringsplanen for området er ferdig er det er nå opp til Drangedal kommune å ordne formalitetene med Jernbaneverket. Dette burde også øke mulighetene for å få fylket til å bevilge penger til denne gang/sykkelveien.

Statsrådens klare svar til oss her i Drangedal kan også være av interesse andres steder i Telemark der nedlagte jernbanestrekninger kan utnyttes til veiformål.

Ola Nesland
Telemark Venstre

Les innlegget i Varden her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**