Ny leder i Nordland Unge Venstre

Nordland Unge Venstres årsmøte har valgt Nikolai Endresen Dahl (16) fra Sortland som ny
fylkesleder. Han er dermed den yngste fylkeslederen i Unge Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Den nye fylkeslederen er veldig engasjert i miljøspørsmål, og trekker spesielt frem debatten rundt oljeboring i Lofoten og Vesterålen, som vil være en av Venstres viktigste valgkampsaker.
– Det er utrolig viktig at vi sikrer en bærekraftig utvikling i landsdelen. Det er derfor spørsmålet om oljeboring utenfor de sårbare områdene i Lofoten og Vesterålen er så viktig. Venstre er den fremste garantisten mot oljeboring. Vi sier nei til mer forurensende olje, og ja til fornybar energi og en bærekraftig fiskerinæring, sier Dahl.

Nordland Unge Venstre har også brukt årsmøtet til å markere en ny retning for skolepolitikken og er lei av den rødgrønne regjeringens skolepolitikk.
– Det er tragisk med SVs kunnskapsminister, Bård Vegar Solhjell, som mener at den største utfordringen for norsk skole, etter mangelen på epler, er at 2% av elevene velger å gå på Steinerskolen eller Montessoriskolen. Unge Venstre vil at vi skal satse på kunnskap og gode lærere. Kompetente og dyktige lærere er nøkkelen for en god skole, avslutter Dahl.

Nordland Unge Venstre styret 2009

Nordland Unge Venstre styret 2009
Foto: UV

Adrian Eriksen (16) fra Sandnessjøen ble valgt til nestleder. Alexander Kolberg (20) fra Bodø,Karen Margrethe Dahl (17) fra Mo i Rana og Roselyn Riley (18) fra Bodø ble valgt som styremedlemmer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**