Vil ha nytt elbil-løft

Venstre vil gjennomføre en serie tiltak for å løfte elbil-markedet ytterligere. Avgiftsreduksjoner for el-biler som firmabiler og flere ladestasjoner kan løfte miljøet og gjøre elbilen attraktiv for flere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Elvestuen og elbil

Elbilen er fritatt for moms og årsavgift, den passerer gratis gjennom gjennom bomringen og kan brukes i kollektivfeltet. Dette er veldig bra, men samtidig vil Venstre øke tiltak rettet mot bedrifter og kommuner. Fordi mange opererer i begrensede geografisk områder, bør forholdene legges mer tilrette. Dersom forholdene var bedre tilrettelagt tror Venstre at flere ville valgt elbil som firmabil og som privatbil.

Elbilen kan fungere som firmabil for en rekke kommuner og bedrifter, og Venstres avgiftskutt vil gjøre elbilen mer ettertraktet. Venstre vil gjøre elbil mer tilgjengelig ved å fjerne beskatning av elbiler som firmabiler. Videre vil vi å fjerne moms på batteriskift for elbiler og fjerne moms på leasing av elbiler.

I Nordland jobber Venstre for nye ladestasjoner for elbiler i alle bysentra. En hovedutfordring for at elbilen skal være levedyktig er at det blir opprettet flere ladestasjoner.

Per Dalhaug
Nordland Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**