For folk flest —et glimrende slagord

Jeg vil gjerne gratulere Fremskrittspartiet med glimrende valg av valgkampslagord. “Fremskrittspartiet — for folk flest” beskriver på en innlysende måte partiets politikk og det er vel det vi har slagord til, – å klargjøre et politisk ståsted?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Frp sier at deres politikk er for "folk flest", altså ikke alle. Er jeg en universitetsutdannet forsker vil jeg nok ikke benevnes som "folk flest", heller ikke hvis jeg var en kunstner, en same, en innvandrer, en handicappet, en norsk-pakistaner, en alenemor, en sosialhjelpsmottager, en narkoman, en millionær, et geni etc. Utrykket "folk flest" utelater ganske enkelt alle som ikke er helt som "oss andre". "Folk flest" er et utrykk som deler samfunnet inn i "oss" og "de andre" og slagordet beskriver hvordan Fremskrittspartiets politikk utelater en del grupper av si tt gode selskap og skaper en rå politikk som gjør det ekstremt vanskeligere for mange minoritetsgrupper i Norge.
Det synes jeg faktisk er fantastisk at Frp klarer å beskrive med et ganske enkelt slagord. Gratulerer

Terje Cruickshank
Bodø Venstre

Venstre_i_sentrum
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**