Prioriterer hurtigtog

Venstres stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad vil satse på høy fart. Hurtigtog mellom Steinkjer og Trondheim blir en av Nord-Trøndelag Venstres viktigste saker. -Samme dag som det var flertall for å bygge høyhastighetstog sør i landet opplevde vi at Nord-Trøndelag igjen blir stående på perrongen når Sør-Norge setter opp farten, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

På Nord-Trøndelag Venstres valgkampåpning på Stjørdal 6. august la Skjelstad vekt på hurtigtogets betydning for Nord-Trøndelag.

-Samme dag som det ble kjent at det var flertall på Stortinget for å bygge høyhastighetstog mellom de store byene i Sør-Norge var flere av Venstres lokallag i fylket å finne på stand på jernbanestasjonene rundt om i Nord-Trøndelag. Deres budskap var Nord-Trøndelag Venstres nye fremtidsrettede visjon for Nord-Trøndelag, sier Skjelstad.

Han mener at dersom staten velger å bygge en høyhastighetsbane mellom Oslo og Trondheim mener jeg at Nord-Trøndelag må legge en plan for en lignende bane mellom Steinkjer og Trondheim. Et hurtigtog mellom Steinkjer og Trondheim vil bidra til at vi får en tidsriktig og moderne utvikling i Nord-Trøndelag.

-For Venstre vil gi toget en ny rennesanse og ha et kraftig forbedret togtilbud. Det skal lønne seg å reise kollektivt både økonomisk og tidsmessig. Bedre kollektivtilbud gjør det enklere å reise og tar samtidig vare på miljøet. Derfor vil Venstre ha et bedre, rimeligere og hyppigere kollektivtilbud, sier Andre N. Skjelstad.

Les hele Skjelstads tale

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**