Loven set norsk sider på sidelina

Ei lovendring gjer det mogeleg for privatpersonar å tinga alkohol direkte frå utlandet via internett. Norsk sider kan berre kjøpast på Vinmonopolet, forteller BT idag. – Regjeringen diskriminerer, mener Lars-Henrik Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Vin

Lovendringa frå 1. juli gir einkvar nordmann høve til å tinga vin frå utlandet på internett, og få flaskene levert på døra heime. Norske siderprodusentar må kryssa fingrane og vona at Vinmonopolet vil forhandla sideren deira.

Vin

Venstre vil ha endring
– Eg vart merksam på diskrimineringa under eit opphald i Italia. Eg fall for ein vin i Toscana, og undersøkte korleis eg kunne få heim fleire flasker enn den vanlege reisekvoten, seier Lars-Henrik Paarup Michelsen til avisen.

Lars-Henrik Paarup Michelsen

– Det er heilt ubegripeleg at Senterpartiet og dei andre i regjeringa kan diskriminera siderproduserande bønder på denne måten, seier Michelsen, opphavleg frå Austevoll.

Les mer i dagens Bergens Tidende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**