SV ba oss dempe klimakravene

I Aftenposten på lørdag hevdet Erik Solheim at SV var drivkraften bak klimaforliket og den klimapolitikk Stortinget vedtok. – Fullstendig misvisende og historieforfalskning, uttalte Venstres Gunnar Kvassheim til Aftenposten søndag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Kvassheim viste til at SV ikke fikk gjennomslag i Regjeringen og ba på sine knær om at opposisjonen måtte presse på. Det fulgte de borgerlige partiene opp. Venstre, KrF og Høyre la frem en kravliste på 61 punkter for en mer ambisiøs klimapolitikk med flere og skjerpede tiltak.

– Halvparten av kravene ble tatt inn i forliket. Vi hadde håpet å komme enda lenger. Men SV var redd vi skulle kreve for mye. De ba oss dempe oss og ikke ha urealistiske forestillinger om hva vi kunne få til.

Erik Solheim har ved gjentatte anledninger trukket fram at han og regjeringen er verdensmester i miljøpolitikk, særlig på grunn av regnskogsatsingen.

– Men i regjeringens forslag til klimapolitikk sto ikke et ord om regnskogsinnsatsen. Det sto på listen vi la frem, og som Regjeringen ble tvunget til å ta med, uttalte Kvassheim til Aftenposten.

Les mer om klimaforliket og klimaforhandlingene i Stortinget:

Skuffende og feig klimamelding — vanskelig med klimaforlik
Krever kraftig skjerping av klimapolitikken
Gjenopptar klimaforhandlinger
Klimaforliket: Norge på vei mot lavutslippssamfunnet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**