Liberal.no: Resirkulert valgkamp om eldre

Eldreomsorg blir — naturlig nok — valgkamptema nok en gang. Ap og Frp har oppnevnt Gro og Carl I. til eldregeneraler for å vinne velgere, men har verken ny eller god politikk, konkluderer Lars Sponheim i dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Lars Sponheim

Uten en større reform — Venstres velferdsreform — for helse- og kommune-Norge, vil debatten bli den samme gamle også om fire år: Krangel om hvem som har gjort for lite, krangel om hvem som vil bevilge enda mer penger, krangel om lovfestede rettigheter og overkjøring av det lokale ansvaret. Ingenting løser de store utfordringene, og vi har hørt det så mange ganger før. Men mediene lar gjerne eldrekjendisene fra Ap og Frp dominere debatten, til tross for at de beste løsningene — her som på andre områder — ligger i det politiske sentrum.

Eldre, gamle

Dagens kommuner klarer ikke — verken faglig eller økonomisk — å ta dette ansvaret, spesielt ikke når antall eldre øker dramatisk om få år. Derfor må vi få en "samhandlingsreform" som ikke bare sier A, som regjeringen, men som også tør gjøre noe med kommunestrukturen.

Å la det være, er å stikke hodet i sanden, og få nye ørkesløse valgkamprepriser.

Uenig med Lars Sponheim? Les resten av innlegget her og fortsett dialogen!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**