Nei til ståplass på skolebussen

Venstres Svein Abrahamsen har et debattinnlegg om forsvarlig skoleskyss i Aftenbladet den 25. august 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Les hele innlegget her:

Nei til ståplass på skolebussen

Mange barn er nå ute på skoleveien etter høstens skolestart. Det er strenge krav til sikring av barna i bilen hvis foreldrene kjører til skolen. Barn som tar skolebussen, har ikke engang krav på sitteplass.

Hvert år må rundt 7 000 barn være borte fra skolen fordi de blir skadet på skolebussen. Det er på tide å si klart nei til ståplass på skolebussen! Risikoen for å bli skadet er mye større når barna må stå i bussen enn når de sitter.

Stortinget har vedtatt at barn skal sikres forsvarlig skoleskyss. Den rødgrønne regjeringen har likevel nylig avgjort at den ikke vil kreve sitteplasser til alle barna i skolebussen, da det visstnok ikke er hensiktsmessig. Det er skuffende at regjeringen ikke vil prioritere sikkerheten til skolebarna. Det bør være en selvfølge at skolebarna får sitte på bussen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**