Solum Larsen roste nyskapende håndverksbedrift

Venstre ønsker å løfte fram kulturbasert næringsliv, og foreslår ti tiltak for bedre rammevilkår. Det ble godt mottatt under et besøk hos Calder studio. Helge Solum Larsen roste Calder for nyskapning innen gullsmedfaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Jon Arne Silgjerd

Kunstnere som driver egen bedrift lever under konstant økonomisk press. Calder Design Studio mener det er nødvendig med endringer.
Det er nå 27 år siden Linnèa Blakèus og David Alexander Calder startet sin egen kunsthåndverksbedrift der de blant annet lager smykker, utsmykning og skulpturer i metall. Men mye av deres kreativitet må brukes på å sikre økonomien.
— Kunstnere har ingen jobber de kan søke på etter endt utdannelse, og å starte egen bedrift er dyrt. Skulle vi bli syke, får vi ikke penger, sier de to.

— Det er et skille mellom dem som driver for seg selv, og de som jobber for andre. Mens de som starter egne bedrifter burde bli belønnet, sier Helge Solum Larsen (V), som selv er utdannet gullsmed. Solum Larsen har også drevet som selvstendig næringsdrivende. Han roser de to for å ta vare på og bidra til nyskaping innen dette faget.

— For at Norge skal være en vital kulturnasjon er det viktig med samtidskunst, ikke bare å gjenta det som allerede er skapt fra før, sier Linnèa Blakèus Calder.

Les mer om Venstres tiltak for kulturbasert næringsliv her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**