Tar opp saken, nok en gang

Etter mangfoldige klager fra naboer på Bekketunet, må kommunen nok en gang vurdere plasseringen av psykisk syke og rusavhengige i blokkleilighetene. — Det er flere henvendelser som fører til at vi tar opp denne saken igjen, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Saken har vært oppe i arbeidsutvalget for levekår tidligere, men etter bekymringsmeldinger fra flere naboer den siste tiden, vil utvalget nok en gang ta opp saken tirsdag 8. september.

Men kommunen har ingen lett oppgave i å løse boligfloken for dem som er tildelt leiligheter i blokken.

— For beboerne i blokken handler det om å ha respekt og forståelse for deres situasjon. Kommunen har et ansvar overfor disse, å gi dem et tilbud om bolig, sier leder Per A. Thorbjørnsen som leder kommunalstyret for levekår, til Rogalands Avis.

Thorbjørnsen presiserer også at det er Stavanger kommunes strategi å spre slike boliger i kommunen.

— Det er åpenbart at denne saken må opp igjen. Det er mye som tyder på at vi ikke har tilstrekkelig kontroll. Det er en selvfølge å gi blant andre rusmisbrukere et godt botilbud. Samtidig må vi alltid også vurdere et godt nabolag, i dette tilfellet barnehagen. Vi tar dette på ramme alvor og må vurdere på nytt å ta en kritisk gjennomgang for å se om disse to hensynene lar seg kombinere på dette områder, utdyper Thorbjørnsen.

Les mer i Rogalands Avis >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**