Verre for samdrifter

Samdriftsbønder har fått mye dårligere økonomi de siste fire årene, sier stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Stortingsrepresentant Andre Skjelstad mener den rødgrønne regjeringen må ta ansvaret for samdriftenes dårligere kår. Han viser til at samdriftene fikk redusert sitt driftstilskudd med 20.000 kroner, mens enkeltbruk fikk økt sitt tilskudd med 13.000 kroner i siste jordbruksoppgjør.

– Vi mener at tilskuddet skal følge bonden selv om han velger å gå inn i samdrift. Aktive bønder taper i samdrift sliter voldsomt i dag, sier Skjelstad. Får bønder som er aktive i samdriften vil Skjelstad gi driftstilskudd som om de var enkeltstående gårdbrukere.

Les hele saken i Trønderavisa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**