– Et gjennombrudd med bismak

Etter over tre år med surr fra den norske regjerigen synes det nå som Norge og Sverige vil få et felles marked for grønne sertifikater fra 1. januar 2012. Venstres Gunnar Kvassheim kaller avtalen bitter-søt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Gunnar Kvassheim på Finnsnes 09

Foto: RoSo

De grønne sertifikatene skal være et markedsbasert virkemiddel for å fremme utbygging av alternativ energi.

– Som miljøforkjemper er jeg selvsagt glad at avtalen om grønne sertifikater med Sverige endelig er på plass, men jeg stusser over at ikke regjeringen tar selvkritikk på at de har surret rundt de tre siste årene, sier Kvassheim til Aftenbladet.no.

Han synes også det er et tankekors at avtalen kommer på plass en uke før valget.
– Det er bare et bevis på at regjeringen trengte å fylle opp det tomrommet etter den mangelfulle satsingen på dette feltet. Å kalle det pionerarbeid og gjennombrudd blir for meg latterlig, når de har brukt tre år på å få på plass en avtale som de kunne ha fått på plass for tre år siden, sier Kvassheim.

– Men den nye avtalen er teknologinøytral, noe som åpner opp for vannkraft. Det var det ikke snakk om under de forrige forhandlingene.
– Det hadde det kunnet være, hadde regjeringen ønsket det, mener Kvassheim.

Les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**